Angulo Innocenti

In de late 19de eeuw emigreerden de wijnmakers Pedro Angulo en Angel Innocenti vanuit respectievelijk Spanje en Italië naar Argentinië. Hun (achter)kleinkinderen willen hen eren door het werk waar zij aan begonnen, voort te zetten. Bovendien zit in alle namen en labels van het wijnhuis een verwijzing naar Pedro en Angel.

Astobiza

Señorio de Astobiza is een klein familiebedrijf en wijnmakerij in de Txakoli de Alava D.O. van Spanje. Vernoemd naar een deel van de bergen in de buurt is Astobiza een jonge bodega met oude familiegeschiedenis bij het maken van wijn (vandaar de Señorio in de naam). Xabier’s herinneringen aan zijn vader die in de jaren vijftig wijn maakte en opgroeide in de wijngaarden, droegen hem voorbij zijn vaders dood toen hij nog maar 15 jaar oud was, en gaven hem de motivatie om op een dag zijn eigen bodega te creëren. Zijn passie begon vorm te krijgen in 1996 toen hij zijn landgoed bouwde in de buurt van de stad Okondo, en zijn eerste 2 hectare wijngaarden begon te planten. Nadat zijn wijnstokken de druiven hadden geproduceerd die hij geschikt vond, bouwde hij in 2008 zijn bodega voor zijn eerste jaargang op 68-jarige leeftijd. Nu maakt Xabier prachtige Txakoli van zijn biologisch gekweekte landgoed dat zijn vader trots zou hebben gemaakt.

Azamor

Het verhaal van Azamor begon toen Alison en Joaquim het landgoed van 260 hectare in 1998 kochten van Joaquims familie. In 2001 en 2002 werd de wijngaard van 25 hectare geplant. Omdat het landgoed een ecologisch en agrarisch reservaat was werd ook de naburige boerderij gekocht om de Azamor-wijnmakerij te bouwen.

De eerste wijn, Azamor 2003, werd geproduceerd van de druiven geplant in 2001. De wijn was zeer fruitig en benaderbaar met ongewone frisheid en balans vanwege het terroir en het klimaat. Tot onze vreugde, onze eerste Azamor, won 2003 een gouden medaille in het Concours Mundial Bruxelles. En de rest is geschiedenis!

Bodega Rodriguez De Vera

Met maar liefst zeven generaties van wijnbouwers in de familie, zijn ze bij Bodega Rodriguez de Vera gezegend met een schat aan wijnwijsheid. En die wordt volledig ingezet op hun (nog heel jong) wijndomein. De familie Rodriguez de Vera maakt ‘slechts’ vier wijnen, maar ze stellen dan ook de hoogste eisen. Alle druiven worden met de hand geplukt en geselecteerd, alleen de beste kwaliteit wordt gebruikt. Onnodig te vertellen dat dit echte pareltjes oplevert.

Maar niet alleen de zorgvuldige behandeling van de druiven is hiervoor verantwoordelijk. De plek waar ze groeien is van even groot belang. De wijngaarden van Bodega Rodriguez de Vera bevinden zich op 986 meter hoogte in Chinchilla de Montearagón bij Albacete, ze zijn als het ware het balkon boven de Middellandse Zee. Op deze plek heerst een mooi natuurlijk samenspel van klimaat, bodem en diversiteit. De druiven kunnen zich dus ontwikkelen in optimale omstandigheden.

Bolney Wine Estate

2000 Jaar geleden brachten de Romeinen al wijn naar ‘Britannia’. Groot-Brittannië was dan ook de eerste grootmacht in Europa die startte met het op grote schaal uitvoeren van wijn. Niet voor niets zijn dus de beste wijnopleidingen ter wereld van Britse origine. Maar dat er ook echt fantastische wijn wordt gemaakt in het Verenigd Koninkrijk doet nog een schepje bovenop de verrassing.

Een mooi voorbeeld hiervan is Bolney Wine Estate, gevestigd in West-Sussex en sinds 1972 trotse makers van Engelse wijn. Aanvankelijk heette het wijngoed ‘Bookers Vineyard’ en was het slechts één hectare groot. Ondertussen is dit uitgebreid tot bijna zestien hectare en heeft de familie Pratt – oprichters en eigenaars – een aantal ‘award-winning wines’ op hun palmares. Maar ze gaan hierdoor niet op hun lauweren rusten. Integendeel, in 2005 nog investeerden ze in een state-of-the-art wijnmakerij om zich nog beter te kunnen toeleggen op hun doel: witte, rode en sprankelende wijn van topkwaliteit produceren.

Castello di Verduno

Castello di Verduno is mooi gelegen in het Italiaanse Piemonte, waar gastronomie hoog in het vaandel wordt gedragen. Het is ook een beetje een speciaal wijnhuis: een huwelijk tussen een familie met wijngaarden in Barbaresco en eentje met wijngaarden in Barolo zorgde ervoor dat beide topappellaties door hetzelfde huis gemaakt worden. Buiten deze paradepaardjes levert enthousiaste en doorgewinterde wijnmaker Mario Andrion nog heel wat andere pareltjes af.

Dit wijnhuis werd door het gerenommeerde tijdschrift Decanter in maart 2016 uitgeroepen tot één van ‘Barolo’s hidden gems’.

Coviñas

De wijngaarden van Bodega Coviñas liggen in Utiel-Requena, in het hinterland van Valencia. Hun topproduct is toch deze uitzonderlijke Cava Brut. Hij wordt gemaakt volgens de klassieke ‘methode champenoise’ maar met de lokale druivenrassen: macabeo, parrellada en de xarel-lo. De basis witte wijn wordt op regelmatige basis tot bubbelwijn verwerkt en na het nodige verblijf ‘sur lattes’ gedegorgeerd zodat het product altijd vers is met een mooie fruitigheid, fijne pareling en droge afdronk.

Domaine de La Dourbie

Domaine de la Dourbie is vernoemd naar de kleine rivier die door de wijngaarden.
In 2003 werd het totale domein gerenoveerd. Identiteit, terroir en authenticiteit zijn woorden die cruciaal zijn voor het domein waarbij men heel sterk gelooft in biologische en selectieve oogst, kleine opbrengsten en traditionele vinificatiemethoden.

Finca Meryos

Finca Meryos is de verpersoonlijking van een jongensdroom, waar ondertussen de 3de generatie aan het roer staat. Toen Moisès en Rosa als huwelijksgeschenk een mooi stuk (wijnbouw) land hadden gekregen besloten ze wijngaarden te planten en deze als hun kinderen te verzorgen.
De ultra-moderne kelder is uitgerust met de nieuwste technische snufjes maar er heerst gezond verstand. De druif is er koning en dicteert er de wet. De druiven verplaatsen zich enkel door zwaartekracht en zachte crushing.

Zelfs Robert Parker ging ervoor voor de bijl… En voor de prijs moet je het zeker niet laten!

Kelman Family Vineyards

Kelman Family Vineyards

Le Plan des Moines

Le Plan des Moines

Orso Wines

Orso Wines

Querceto di Castellina

Querceto di Castellina is gelegen in het hartje van Toscane en dus midden in de Chiantistreek. Zoals bij zoveel van onze wijnhuizen, is dit opnieuw een familieverhaal. Het begint bij grootvader Guido, die een buitenverblijf koopt in Toscane, loopt via Laura die van haar vaders hobbyproject een productieve agriturismo maakt, naar Jacopo die in 1998 de eerste jaargang van de Castellina di Quercetowijnen bottelt. Hun op en top typische ronde, zachte en elegante Chianti Classico kreeg de naam “L’aura”, naar ‘La Mamma’, de drijvende kracht achter dit familieverhaal.

Quinta Da Raza

Vanuit het monumentale ‘Casa do Outeiro’ in het midden van de bekende Vinho Verderegio, werd Quinta da Raza al generaties lang beheerd door dezelfde familie Teixeira Coelho. De jongste telg, Diogo, is al sinds zijn 17de gepassioneerd betrokken bij het reilen en zeilen in de wijngaard. In de jaren ’90 voerde hij een aantal moderniseringen door, waarbij het optimaal benutten van de unieke terroir van de quinta centraal stond. Echter, de traditionele processen in de wijnmakerij werden zoveel mogelijk bewaard.

Quinta Varzea da Pedra

Twee broers die samen een oude boerderij van 26 hectare die vier generaties lang in het bezit was van hun familie, terugvinden… Dat is het verhaal van Quinta Varzea da Pedra.

Sinds 1910 produceerde de familie Emídio uitstekende wijn op de boerderij die ze in hun bezit hadden, in de buurt van Bombarral, op slechts een steenworp afstand van Obidos. Maar het was uiteindelijk de verandering die de broers Alberto en Tomás Emidio die voor een grondige vernieuwing van het wijngoed zorgde.

Het assortiment bestaat uit vier witte wijnen en 1 rode wijn.

Ondanks hun jeugdige leeftijd werden ze in 2017 bekroond met een indrukwekkend aantal prijzen op de grootste wijnconcoursen ter wereld. 

Rötiberg Kellerei

Rötiberg Kellerei is het uitzonderlijke project van 2 jonge wijnmakers en 65 druiventelers in het dorp Wilchingen in het uiterste Noorden van Zwitserland.

Stephan Keller en Sebastian Gerner startten een paar jaar geleden met hun project en betrekken momenteel druiven uit de 32 ha wijngaard die zich in hun dorp bevinden. Ze streven daarbij naar een fijne balans tussen de typiciteit van elke druivensoort en een bijzondere elegantie.

Secrets de Mar

Secrets de Mar is de nieuwe reeks wijnen gemaakt door Clos Galena binnen de D.O. Terra Alta.

Onder dit nieuwe project produceert Domini de la Cartoixa twee nieuwe wijnen, een jonge witte wijn en een jonge rode wijn, mediterrane wijnen met een frisse en zorgeloze stijl.

Seven Springs Vineyards

Seven Springs Vineyard ligt tussen Hermanus, een stadje aan de Atlantische Oceaan, en Caledon, een bekend kuuroord in de Western Cape.

Met de invloed van de Atlantische Oceaan in combinatie met de passie van eigenaars Tim en Vaughan Pearson en hun wijnmaakster Riana van der Merwe hebben ze sinds hun eerste vintage in 2010 de ene na de andere international prijs in de wacht gesleept.

SO Vignerons

SO Vignerons is een vrij klein maar zeer ambitieus wijnbedrijf dat wijn maakt van geselecteerde wijngaarden in voornamelijk de Languedoc, maar ook uit andere delen van Zuid-Frankrijk. 

De wijnen zijn gemaakt door Claude Serra, tevens hoogleraar oenologie aan de universiteit van Montpellier.

Tenuta dell'Ugolino

Andrea Petrini, de jongste telg van de familie, heeft het familiebedrijf Tenuta dell’Ugolino tot een prijswinnende wijnmakerij gemaakt. Het bedrijf is genoemd naar grootvader Ugolino. De ‘azienda’ ligt in de Marche in het dorpje Castelpiano, een van de bekendste productiestreken van Verdicchio dei Castelli di Jesi. In de jaren tachtig van de vorige eeuw is het bedrijf meer en meer overgegaan van traditionele landbouw naar de productie van kwaliteitswijnen, dankzij de passie van Andrea. Het bedrijf telt nu 14 ha wijngaarden.

Weingut Emil Bauer & Söhne

Weingut Emil Bauer & Söhne

Weingut Jordan

Weingut Jordan bevindt zich in het dorpje Gross-Reipersdorf, vlakbij Pulkau in het noorden van Oostenrijk. Dit stadje is genesteld tussen de wijngaarden en kijkt terug op een lange geschiedenis van wijnmaken.

De wijnstokken van Pulkau wortelen op de uitlopers van de Manhartsberg in het Boheems Massief, in een bodem die voornamelijk uit graniet bestaat. Maar je vindt er ook metamorf gesteente zoals grafiet, marmer, kwarts, … Voor druiven is dit een uitgelezen voedingsbodem.

Bij Weingut Jordan wordt al sinds 1858 wijn gemaakt. Het is een echt familiebedrijf, waar sinds 2010 de dochter des huizes – Simone Jordan – aan het roer staat. Zij neemt het wijnmaken voor haar rekening en wordt hierbij ondersteund door haar echtgenoot Hannes en haar ouders Karl en Anni. De wijnen van Jordan stralen haar jonge frisheid en enthousiasme uit, zonder de jarenlange traditie uit het oog te verliezen.

Zoals Simone zelf zegt, maken ze wijn die onweerlegbaar bedoeld is om van te genieten, die je naar meer doet verlangen en die je vooral graag wil delen met de mensen die je graag ziet. De familie Jordan werkt met een heleboel passie, liefde en fascinatie voor het vak. Dit resulteert in expressieve maar harmonieuze en goed gebalanceerde wijnen die de typiciteit van de regio Weinviertel weerspiegelen.

Weinhaus Kochan & Platz

Weinhaus Kochan & Platz bevindt zich in Lieser, in de Moezelvallei. De familie beheert wijngaarden in Lieser en Veldenz. De meeste wijngaarden zijn steile hellingen, typisch voor de Moezelstreek en verantwoordelijk voor de unieke smaak van de Moezelwijnen. Het diepe respect voor de mijnbouwtraditie in de regio is net zo belangrijk als het gebruik van nieuwe technologische innovaties. Dit zorgt voor authentieke Moezelwijnen.

winesoul by Joseph Puig

Joseph Puig is onder andere vierde-generatie-wijnmaker en oprichter van de Chileense tak van het huis Torres. Hij is dus niet aan zijn proefstuk toe.

Maar pas nu, op zijn 71ste, staat zijn eigen naam op het etiket. Met ‘by Joseph Puig’ startte hij een nieuw projectje op, waarvan de wijngaarden op vier verschillende plaatsen liggen en zelfs in verschillende wijnregio’s. De wijnen zijn gemaakt uit pure passie voor het vak, met veel geduld en toewijding. Het resultaat is fantastisch: elke wijn is fris, strak en bijzonder geschikt voor de gastronomie.

Sluit Menu
×

Winkelmand